Wizard Animation
Col·lectiu MEF



Free Blog Content

miércoles, 19 de marzo de 2008

NO ÉS LA HAMBUERGUESA, NOIS, ÉS L'ACTIVITAT FÍSICA



Interessant article del que us deixo l'enllaç, publicat en El País el 12-2-2008 per Carlos Arribas. Per a aquells que creuen que tot està en la dieta, aquest reportatge aprofundeix en la idea dels beneficis de l'activitat física i més concretament l'Educació Física.
Per a aquells que dubten de la importància de les classes de EF i de l'activitat física,
llegiu, llegiu sense més.



http://www.elpais.com/articulo/sociedad/hamburguesa/ninos/deporte/elpepisoc/20080212elpepisoc_1/Tes

1 comentario:

neus i núria dijo...

No m'he pogut resistir la temptació de veure el nom del títol i marxar sense deixar cap comentari. Ja sabeu que és un tema que m'interessa i m'apaciona molt, per tan he de deixar la meva aportació.
Primer que tot dir que és un article bastant interessant on es veu reflexada la vida diària. Penso que la població en general no té mesura en RES. Per una banda tenim a una gran part de persones preocupades desmesuradament per la seva imatge personal (estètica). Aquestes tenen una gran preocupació pel seu pes, per tenir un cos 10, en fi per l'estètica. Moltes vegades aquesta excessiva preocupació comporta a transtorns relacionats amb l'alimentació com ara l'anorexia nerviosa i la bulímia. En aquests casos s'utilitza l'activitat física de manera erronia. La societat en general ens ofereix una imatge com la "imatge ideal" que tothom ha de tenir per obtenir èxit. Davant d'aquesta imatge la població respon amb conseqüència.
Per altra banda destacar aquell grup de persones cada dia més nombrós que no té cura de res. Amb això vull dir que no realitza activitat física mai, porta una dieta desequilibrada totalment alimentan-se a base de bolleria industrial, greixos saturats, carns grasses, salses...Aquestes persones no prenen importància al fet de cuidar-se, menjar bé, realitzar exercici físic de manera moderada... per tal de mantenir-se en forma i millorar la qualitat de vida.
Amb aquests dos pols oposats que he oferit vull fer reflexionar als lectors sobre la importància de saber actuar :quan, com, pq toca en el moment necessàri. Per una banda tenim el fet d'alimentar-se bé, seguint una dieta variada, sana i equilibrada, ingerint les calories diàries necessàries en referència al nostre cos (pes, alçada). Per altra banda el fet de practicar activitat física de manera constant com a font de salut, i no per reduir kilocalories de la nostra dieta. Ja està clar que en algunes persones si pateixen alguna patologia els pot ajudar, però no s'ha d'utilitzar com un recurs per millorar la imatge personal. Crec que com a futurs mestres que serem d'Educació Física hem de fomentar uns hàbits saludables als nostres alumnes, i sobretot que prenguin consciència de la importància de la seva pràctica. No hem de fer les coses per fer, sino perquè tenen un valor significatiu.
SALUTACIONS!


NÚRIA

BUSCA TIC



Grab this swicki from eurekster.com